Džidić: Moglo je i gore, mogli smo dobiti Basel

Velika udaljenost između dva grada, čak 4782 km

Džidić: Moglo je i gore, mogli smo dobiti Basel

Šahtar iz Karaganda najveće je iznenađenje ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu prvaka. 

Dres prvaka Kazahstana nosi i bh. internacionalac, Aldin Džidić. Džidić smatra da je Šahtar mogao proći i bolje u ovom žrijebu, ali po njegovom mišljenju bilo je tu i težih protivnika od Celtica. 

"Celtic je jako snažan protivnik. To je veliki klub. Željeli smo Viktoriju iz Plzena za protvinika, ali dobro, mogli smo proći i gore. Uvjeren sam da ćemo biti dostojan protivnik Celticu, koji je veliki favorit, ali čuda se događaju. Na kraju, mislim da je sreća pa nismo dobili Basel," rekao je naš internacionalac Aldin Džidić nakon izvlačenja u Nyonu.

Inače zanimljiva je činjenica da su dva grada iz kojih dolaze Celtic i Šahtar jedan od drugog udaljeni 4782 km. Kada bi fudbaleri Celtica poletjeli u suprotnom pravcu put bi ih nakon 4782 km odveo u Boston. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.