Džidić: Uz Božiju pomoć možemo slaviti

Fudbaler Shakhtar Karagandyja

Džidić: Uz Božiju pomoć možemo slaviti

D. Kurbegović

Evropska liga sutra se nastavlja utakmicama drugog kola, a priliku za igru će imati nekoliko naših internacionalaca. Sigurno da će najzanimljivije biti u dalekom Kazahstanu, gdje će bivši mladi reprezentativci BiH, Aldin Džidić i Nikola Vasiljević, koji brane boje Shakhtara dočekati Maccabi Haifu u čijim redovima uspješno nastupa bivši igrač Željezničara Edin Cocalić.

Aldin Džidić 30-godišnji Zeničanin, sutra će biti posljednja prepreka za napadače iz Izraela, a uvjeren je da njegova ekipa sutra može do pobjede.

"Poslije nesretnog poraza od PAOK-a u prvom kolu, imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za našeg narednog protivnika. Oni su veoma dobra ekipa, tehnički izuzetno potkovana i analizirali smo njihove mane i prednosti. Mi ćemo igrati svoju igru, pokušati da što manje griješimo i uz Božiju pomoć, te podršku navijača vjerujem da možemo doći do prve pobjede u Evropskoj ligi", nada se bivši igrač Čelika.

Na suprotnoj strani biće Edina Cocalića, koji također igra na poziciji stopera.

"Biće mi drago vidjeti Bosanca i igrati protiv njega. Cocalić je dobar igrač, ali nadam se da ćemo ja i Vasiljević sutra imati više sreće od njega. Naša najveća mana je što nemamo velikog iskustva u Evropi, tako da nam se dešavaju stvari da primamo golove u posljednjim minutama utakmica, to se posebno odnosi na utakmice protiv Celtica, te PAOK-a. Eventualnom sutrašnjom pobjedom ostali bi u igri za prva dva mjesta u skupini, gdje mislim da imamo kvaliteta da pomrsimo račune favoritima AZ Alkmaru i PAOK-u", završio je razgovor za SportSport.ba Aldin Džidić ikona Shakhtar Karagande, sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti u Kazahstanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije