Džindo: Neću glasati za ovakav Statut

Sve više nezadovoljnih

Džindo: Neću glasati za ovakav Statut

Adnan Beganović

"Mi smo glasali za Statut i moji stavovi se ne razlikuju od stavova Nijaza Gracića. Dakle, ukoliko na stolu bude Statut sa ovim amandmanima, ja za isti neću glasati", rekao je za naš portal delegat Skupštine FSBiH, Suad Džindo.

Iako se nakon sinoćnjeg sastanka Komiteta za normalizaciju i čelnih ljudi međunarodnih fudbalskih federacija, Michela Platinija i Sepp Blattera, činilo da će Statut sa amandmanima biti bez problema usvojen na predstojećoj Skupštini Fudbalskog saveza BiH, danas stvari izgledaju mnogo drugačije.

Naime, delegati iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, ali i neki drugi bošnjački delegati, nisu zadovoljni sa razvojem situacije i kako sada stvari stoje, neće glasati za novi Statut.

"Nisam zadovoljan, a kako i da budem. Jučer je održan sastanak u Švicarskoj, a mi delegati nemamo pojma o čemu se pričalo. Pa, niko nas niti u jednom trenutku nije obavještavao o čemu se vode razgovori, niti su nas članovi Komiteta pitali za mišljenje. Sve što sam saznao bilo je iz medija i ukoliko su tačne informacije o usvojenim amandmanima, onda ću ja biti protiv usvajanja Statuta", rekao je Džindo za naš portal i dodao:

"Biću protiv iz jednog jedinog razloga. Sa takvim Statutom bi se vratili deset godina unazad i nikakve dobrobiti za bh. fudbal ne bi bilo."

Džindo za novonastalu situaciju prije svega krivi UEFA-u i FIFA-u. Naime, on smatra da su međunarodne fudbalske federacije usvajanjem predloženih amandmana odustale od svojih pravila i principa.

"UEFA i FIFA su odustale od svojih principa. Mi smo na prošloj Skupštini glasali za Statut koji je prihvaćen od strane svih članica međunarodnih fudbalskih federacija, a sada nam se nudi neki Statut koji nas vraća unazad. Umjesto da kazne one koji su bili protiv Statuta, oni ih sada nagrađuju. Neće to tako ići, mi ćemo istrajati u svojim zahtjevima. Izlazi se u susret onima koji negiraju postojanje Bosne i Hercegovine, što nikako UEFA-i i FIFA-i ne ide na čast", zaključio je Džindo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.