Džodić produžio s Montpellierom

Džodić produžio s Montpellierom

Edmir Škorić

Jučer je Nenad Džodić, srbijanski internacionalac iz redova francuskog Montpelliera, odlučio produžiti svoj aktuelni ugovor sa tim klubom za još jednu sezonu.

Nenad Džodić (33) prodružio je svoj ugovor s Montpellierom, te će ukupno 11. sezonu zaredom nastupati u tom klubu. Ovaj iskusni branič odigrao je ključnu ulogu prošle sezone, kada je klub izborio mjesto u prvoj ligi Francuske.

Ove sezone zabio je četiri gola u 17 nastupa, a u paru sa našim kapitenom Emirom Spahićom igra štopersku poziciju. Tako je Montpellier trenutno drugoplasirana momčad Le Championnata, samo tri boda manje od vodećeg Bordeauxa.

Džodić je u Montpellier došao još 1997. godine iz beogradskog Zemuna, a u međuvremenu je odigrao i tri sezone u dresu Ajaccia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.