Eberl: Moglo je biti gore po nas

Sportski direktor Borussije M'gladbach

Eberl: Moglo je biti gore po nas

Fudbaleri Borussije M'gladbach voljom žrijeba za plasman u grupnu fazu Europa lige boriti će se sa FK Sarajevo, aktuelnim osvajačem Kupa Bosne i Hercegovine.

Rukovodstvo šestoplasiranog tima Bundeslige iz prošle sezone nije bilo nezadovoljno svojim protivnikom u play-off za ulazak u grupnu fazu.

"Da se iz bosanske lige kvalifikujete u Europa ligu morate imati kvalitet. Gledano sa logističkog aspekta, daljine putovanja, moglo je biti mnogo gore po nas", rekao je sportski direktor Borussije M'gladbach Max Eberl.

Na zvaničnoj stranici Borussije ispisani su najvažniji podaci iz historije FK Sarajevo, a kao jedna od informacija navodi se kako je svoje prve fudbalske korake u ovome klubu napravio Boris Živković, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i bivši fudbaler Bayer Leverkusena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.