Eberl: Za Sarajevo je ovo utakmica godine

Sportski direktor Borussije M'Gladbach

Eberl: Za Sarajevo je ovo utakmica godine

Adnan Beganović

Sportski direktor Borussije M'Gladbach Max Eberl u razgovoru za službenu stranici kluba istakao je da je cilj kluba plasman u grupnu fazu Evropa lige, te da u prvom susretu sa Sarajevom žele napraviti dobar rezultat.

U četvrtak će prvi susret play-ofa Evropa lige na Olimpijskom stadionu Asih Ferhatović Hase sa početkom u 20:45 snage odmjeriti Sarajevo i Borussia M'Gladbach, čiji sportski direktor očekuje dobar rezultat ali i poziva na oprez.

"Naš cilj je plasman u grupnu fazu Evropa lige. Imamo dobra iskustva iz ovog takmičenja, a ni finansijska strana nije zanemariva. Evropa ligu vidimo kao veliku priliku za razvoj našeg kluba i zato želimo igrati u grupnoj fazi", između ostalog je istakao Eberl.

"Favoriti smo i to ne želimo poricati. Međutim, to ne znači da smo se već plasirali u grupnu fazu. Vidjeli ste na Svjetskom prvenstvu ali i u 1. kolu DFB Pokala da su iznenađenja moguća. Za Sarajevo je ovo utakmica godine jer igraju protiv ekipe iz zemlje svjetskog prvaka. Očekujemo i paklenu atmosferu na stadionu s mnogo gledalaca koji će na određen način zagijavati atmosferu. Kvalitetniji smo, ali domaći će na samom početku sigurno 'gristi'. Želimo u prvoj utakmici napraviti rezultat koji će nam dati dobru poziciju za revanš", dodao je sportski direktor Borussije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.