Eboue bi rado prešao u PSG
"Želim nešto novo..:"

Topnik želi promjenu

Eboue bi rado prešao u PSG

E. Škorić

Emmanuel Eboue (26) član je londonskog Arsenala sa kojim ima važeći ugovor, no reprezentativac Obale Slonovače tvrdi da bi želio promijeniti sredinu, te mu je najveća želja igranje u francuskom Le Championnatu, preciznije PSG-u.

Dugoročni ugovor 26-godišnji Emmanuel Eboue sa Topnicima potpisao je 2007. godine a u Sjeverni London stigao je 2005. godine te upisao preko 100 nastupa za Arsenal. Ipak, Eboue u budućnosti želi promijeniti Emirates, te se okušati u Francuskoj.

"Ne vjerujem da ću prekinuti ugovor sa Arsenalom, ali htio bih probati nešto novo. Jednog dana želim igrati u 1. ligi Francuske. Sviđa mi se ta liga, mnogo je iznenađenja i razvijanja", kazao je Eboue za Le Quotidien du Foot, te dodao.

"Ako bih otišao tamo, vjerujem da bih potpisao za PSG. To je klub kojem se divim. Ukoliko mi predstavnici pariškog kluba ponude posao, odgovor će biti pozitivan. Vidjet ćemo što će se događati. Za sada sam Arsenalov i fokusiran sam na utakmice svog kluba. Sljedeće ljeto ćemo vidjeti...".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.