Ederson napušta Lyon, ide prema Rimu?

Ederson napušta Lyon, ide prema Rimu?

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski veznjak Ederon, prema riječima njegovog menadžera, mogao bi napustiti Lyon na ljeto.

Dvadesetšetogodišnjem nogometašu ističe ugovor u junu, a čini se da on nema namjeru produžiti saradnju sa francuskim klubom.

Nekoliko klubova pokazalo je interes za ovog sjajnog igrača sredine terena, a najviše šansi da ga dovede ima italijanski Lazio.

"Mogućnost da ostane u Lyonu je smanjenja u posljednjih nekoliko sedmica. Imamo tri-četiri različite opcije i sve ćemo ih ocijeniti", kazao je Edersonov agent Antonio Caliendo, dodavši:

"Mogu reći da je njegov fokus u ovom trenutku Italija. Lazio je opcija. Ederson posjeduje dosta kvaliteta, tako da ima smisla da je Lazio zainteresovan za njega. Vjerovatnoća da će ostati u Francuskoj znatno je pala, pa će očito biti dosta razgovora o njegovoj budućnosti".

Ederson je u Lyonu od 2008. godine, kada je doveden iz Nice i od tada je odigrao preko 100 utakmica za klub s Gerlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.