Edin Šaranović: Sarajevo će pobijediti
Šaranović je zadovoljan sezonom u Zadru

Edin Šaranović: Sarajevo će pobijediti

Jedan od bh. igrača koji su u ovoj sezoni ostavili traga u HNL-u je i Edin Šaranović. Njegov se Zadar u ovoj sezoni bori za opstanak, a on svojim golovima i asistencija održava klub u prvoj ligi. Edin je imao nezgodnu ozlijedu i propustio dva kola, a Zadar je zabilježio oba poraza. U razgovoru za SportSport.ba, Edin govori o svojim igrama, planovima, ali i današnjem sarajevskom derbiju...

Imali ste nezgodnu povredu, kako se sada osjećate?

"Dobro je, hvala Bogu. Malo mi je bio stradao mišić, ali je sada je sve OK. Brzo sam se oporavio zahvaljujući, između ostalog, terapijama na sportskoj medicinu u Sarajevu, gdje sam boravio pet dana."

Vaš klub je u nezavidnoj poziciji. Mislite li da možete li obezbijediti opstanak?


«Tim je definitivno bio u nezgodnoj poziciji. Kada sam je dolazio Zadar je bio ubjedljivo zadnji, a predposljednji Sesvete su im bježali šest bodova. Sada možemo reći da smo prestigli Sesvete i pobjegli im na četiri boda. Vrlo mi je drago što sam i ja dao svoj doprinos svemu tome. Ipak ima još četiri kola do kraja i nadam se da na kraju možemo biti na desetoj poziciji koja garantuje opstanak. Bez obzira što se govori o mogućnosti da će u narednoj sezoni liga biti sastavljena od šesnaest klubova, te da će samo zadnji igrati kvalifikacije, lijepše bi bilo znati da smo ostali zahvaljujući svojim igrama, nego zbog pukog proširenja lige. Daćemo sve od sebe da tako i bude.»

Ugovor vam ističe na kraju sezone, kakvi su vam daljni planovi?

«Da, ugovor mi ističe na ljeto. Došao sam ovdje na samo šest mjeseci, da pomognem Zadru da ostanu u ligi u čemu se nadam da ćemo uspjeti. Ljudi iz Zadra su bili maksimalno korektni prema meni i postoji mogućnost da produžim ugovor sa njima, ali prvo da završimo ova četiri kola, pa ćemo o svemu pričati.»

Danas se igra sarajevski gradski derbi. Koja su vaša očekivanja?

«Derbi je uvijek nešto posebno za sve igrače. Tu vam ne treba neka posebna motivacija. Bez obzira gdje se igra, tu nema favorita. Ipak, nadam se da će moje Sarajevo odnijeti pobjedu. Mislim da su u ovom trenutku puno kvalitetniji sastav. Imaju i bolje rezultate i ovom prilikom želim im puno sreće i da obraduju naše navijače koji nikada nisu zakazali.

Na kraju, najbitnije da nogomet ostane u prvom planu, a ne da blijedu igru zasjene neke druge, nemile scene.»

Kako vidite zadnje rezultate naše reprezentacije?

«Drago mi je što reprezentacija konačno igra bolje i što smo opet tako blizu odlasku na veliko takmičenje. Mislim da imamo odlične igrače, koji igraju u velikim klubovima i da je to karzmatični Ćiro odlično posložio i napravio dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Naravno, ništa još nije gotovo. Puno je utakmica ostalo da se odigra i ne treba se unaprijed radovati, ali ja se nadam da ćemo imati snage da ovaj put odemo do kraja. I ja momcima želim puno sreće u nastavku kvalifikacija.»

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.