Terzić: Mislim da je Red Bull igrao dobro. Pardon, RB Leipzig...

Izjava trenera Borussije

Terzić: Mislim da je Red Bull igrao dobro. Pardon, RB Leipzig...

E. Škorić

Edin Terzić dao je izjavu nakon osvajanja Kupa Njemačke s Borussijom Dortmund, pritom sve nasmijavši.

Borussia je u četvrtak navečer pobijedila s 4:1 Leipzig i tako osvojila Kup Njemačke. Finalna utakmica ovog takmičenja tradicionalno se odigralka na Olimpijskom stadionu u Berlinu gdje je Dortmund nakon odličnog izdanja u prvom poluvremenu uspio da dođe do pobjede i trofeja.

Milioneri su poveli već u petoj minuti golom Sancha, zatim je u 28. minuti Haaland povisio na 2:0. U nadoknadi prvog dijela Sancho je ponovo pogodio i već tada je sve bilogotovo. Do počasnog pogotka u ovom finalu Leipzig je stigao u 71. minuti. Nakon odbijanca lopta dolazi do Olma koji sjajno s vrha kaznenog prostora matira golmana Dortmunda i pogađa za 3:1. Haaland postiže u 88. minuti novi gol i ovjerava slavlje Borussije.

Edin Terzić, koji je klub preuzeo u decembru 2020. godine, tako je stigao do svog prvog trofeja u trenerskoj karijeri, a Julian Nagelsmann se bez trofeja oprašta od Leipziga od nove sezone vodit će ekipu Bayerna Minhena.

[twitter]https://twitter.com/JongdaeBVB/status/1392960013598175232[/twitter]

Interesantna je bila izjava Terzića nakon utakmice, pošto je u jednom trenutku kazao da je "Red Bull igrao dobru utakmicu", no shvativši da je na taj način možda i povrijedio Leipzig, ispričao se i umjesto Red Bull rekao "RB Leipzig".

Red Bull je podsjećamo glavni sponzor Leipziga. Nekadašnji njemački niželigaš od ulaska Red Bulla u tim potpuno se promijenio i postao je jako važan faktor u njemačkom nogometu, a osim toga ima izuzetno stručne direktore i trenere, te uvijek iznjedri neke izvrsne talentovane nogometaše.

Leipzig je ostao "kratak" i u prvenstvu, pošto je za sada iza Bayerna sa nedostižnih 10 bodova zaostatka. U sljedećem kolu ugostit će Wolfsburg, dok će Terzićeva Borussia gostovati Mainzu i neophodna joj je pobjeda za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije