Edin Terzić učinio čudo, ali neće tako lako dobiti novi ugovor s Borussijom
Sjajni stručnjak ima još godinu dana ugovora (Foto: EPA

Žele sačekati

Edin Terzić učinio čudo, ali neće tako lako dobiti novi ugovor s Borussijom

Midhat Šljivak

Edin Terzić neće dobiti novi ugovor u Borussiji Dortmund barem do kraja ove godine iako je uveo ekipu u finale Lige prvaka.

Sjajni stručnjak Edin Terzić neće dobiti novi ugovor od strane rukovodstva Borussije iz Dortmunda sve dok tim ne pokaže napredak i u prvenstvu Njemačke.

Iako je ove sezone vođenjem njemačkog velikana 41-godišnji stručnjak oduševio apsolutno sve, rukovodstvo tima ne žuri s novim ugovorom.

Razgovora ovog ljeta na tu temu neće ni biti. O njegovoj sudbini odlučivat će se krajem godine nakon što se sagleda napredak tima u Bundesligi.

"Razgovori o novom ugovoru za Edina Terzića će sačekati kraj godine. Klub želi vidjeti kako će izgledati tim u prvenstvu u prvom dijelu sezone, te će potom donijeti odluku. Terzić mora dokazati da može raditi dobar posao i u prvenstvu", navode njemački mediji.

Terzića ugovor s Borussijom veže do ljeta naredne godine, a sigurno da se za trenersku budućnost nema potrebe brinuti nakon zaista odličnog vođenja ekipe u proteklim godinama.

Oglasi

Ovaj stručnjak je ekipu iz Dortmunda vodio u 128 utakmica i ima učinak od 75 pobjeda, 24 neriješena meča i 29 poraza.

Trofeji su međutim izostali. Podignut je samo jedan i to DFB Pokal 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Većinu trenerske karijere Edin Terzić je proveo u Borussiji iz Dortmunda. Radio je za Jurgena Kloppa i Luciena Favrea, a imao je uspješnu saradnju i sa Slavenom Bilićem u Bešiktašu i West Hamu.

Stručnjak bh. porijekla ima ozbiljan CV da radi u najboljim evropskim klubovima i sigurno da Borussia ima najviše izgubiti u ovom slučaju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Po cemu je dobar da mu se treba dati novi ugovor? Ako je bilo ocekivano izgubiti od Reala, prsole sezone je glavni krivac sto je izgubljena titula!! Kad je toliko dobar sto zavrsise na 5.mjestu!?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi