Mulalić odveo Dečić do najvećeg uspjeha u klupskoj historiji!

Bh. trener radi odličan posao

Mulalić odveo Dečić do najvećeg uspjeha u klupskoj historiji!

A. Čaušević

Edis Mulalić već neko vrijeme trenerski posao obavlja u Crnoj Gori, a ove sezone sjedi na klupi Dečića iz Tuzija. 

Mulalić je večeras s ovim timom ostvario i najveći uspjeh u historiji kluba plasiravši se u finale Kupa Crna Gre.

Nakon što su u prvom meču odigrali bez golova, u revanš susretu Dečić je pobijedio Isku iz Danilovgrada s minimalnih 1:0. Strijelac gola vrijednog finala bio je Denilo Pešukić.

Dečić će meču za trofej igrati sa Budućnosti te će tako 1. juna imati priliku da dođe i do prvog značajnog trofeja za 95. godina postojanja.

Inače, Mulalićev tim je da izbori Evropu i kroz prvenstvo obzirom da trenutno drže 3. mjesto sa 50 bodova te četvrtoplasiranoj Podgorici bježe četiri poena. Do kraja su ostala još četiri kola.

Mulaliću je ovo drugi mandat u Dečiću gdje je funckiju trenera obavljao i prije četiri godine. Seniorsku trenersku karijeru je počeo u Željezničaru, a u BiH je radio još u Mladosti.

Top Komentari

user1571956549
Kralj....
5 0
ajanbrrin
Sablja... Jedan je od nas!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi