Edis Mulalić je kratko najavio "jedno od najtežih gostovanja"

Hvalio rivala

Edis Mulalić je kratko najavio "jedno od najtežih gostovanja"

E. Škorić

Gotova je reprezentativna pauza i nogometaši Željezničara vraćaju se premijerligaškim izazovima, a pred njima je teško gostovanje u Trebinju.

Duel Leotara i Željezničara igra se u subotu od 15 sati. Ovo je jedna od onih utakmica gdje će osvajanje svakog djelića terena biti od velike važnosti, a bodovi od ogromnog značaja za oba tima.

Leotar je na 10. mjestu sa 23 boda i mora učiniti sve da izbjegne poraz jer bi njime ostao ugrožen. Dva vezana poraza i samo dva boda na posljednja četiri meča svakako su zabrinjavajuća za Trebinjce, a još im u goste dolazi jedan od najtrofejnijih timova u državi.

S druge strane, Željezničar želi do bodova za nastavak evropskog sna. Tim Edisa Mulalića je vezao dvije pobjede u Premijer ligi, ušao je i u polufinale Kupa, tako da u dobrom raspoloženju gostuje Leotaru.

"Čeka nas teška utakmica. Jedno od težih gostovanja, protiv jedne dobre i kompaktne ekipe. Pokušali smo malo da se osvježimo u ovoj pauzi nakon utakmice protiv Sloge, da dignemo neke stvari. Dobro je došlo nekim igračima koji su kasnili s pripremama", rekao je trener Plavih.

"Što se tiče kadrovskih problema, falit će nam dva igrača zbog kartona. Žao mi je što neće biti tu, ali šta je tu je. Imaju drugi, pokušat ćemo da sve uradimo da napravimo dobar rezultat", zaključio je Mulalić.

Ove godine su se Željezničar i Leotar već sastajali,a bilo je to 18. februara na Grbavici u osmini finala Kupa kada su Plavi golovima Štilića i Drlje nakon preokreta i sa igračem više slavili sa 2:1.

Na posljednjem gostovanju u Trebinju Željezničar je slavio sa 1:0. Bilo je to u oktobru prošle godine, a veznjak Armin Hodžić dao je jedini gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će, inače, na megdan Leotaru bez Brazilca Santosa te Benjamina Šehića. Posebno će faliti Santos, no Mulalić se nada da će i ostatak tima biti dovoljno dobar u subotu da odnese tri boda sa teškog gostovanja.

Prvu utakmicu 24. kola danas igraju Tuzla City i Borac iz Banjaluke na Tušnju, a na istom stadionu u nedjelju Sloboda dočekuje ekipu Sarajeva.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Čuj "jedan od najtrofejniji"?????Još uvijek NAJTROFEJNIJI klub u državi !!!!!Sretno sutra Željo
3 1
ratoborni_
Invazija Trebinja
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi