Edu na posudbi u Bešiktašu

Edu na posudbi u Bešiktašu

Edmir Škorić

Schalke je svog brazilskog napadača Edua poslao na jednogodišnju posudbu u turski Bešiktaš.

Nakon što mu je dopušteno da pregovara s Bešiktašom, bivši napadač Santosa u srijedu navečer doputovao je u Istanbul te potpisao jednogodišnju posudbu s turskim klubom.

"Edu će do 30. juna 2012. godine boraviti u Bešiktašu na posudbi", saopštio je njemački klub putem službene internet stranice.

Brazilac je u Gelsenkirchen stigao u januaru 2010. godine iz korejskog Suwon Blue Wingsa te je sa Schalkeom osvojio DFB Kup prošle godine. Zabio je pet golova u 42 utakmice. U Ligi prvaka je upisao osam nastupa i postigao dva gola.

Prvenstvo Turske trebalo bi konačno da krene 10. septembra, a tada će Bešiktaš igrati protiv Eskisehirspora. Podjećamo da je početak šampionata odgođen zbog afere o namještanju utakmice.

Ovome dodajmo da je Schalke danas posudio i Marija Gavranovića Mainzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.