Edu se vratio u Corinthians

Edu se vratio u Corinthians

Edmir Škorić

Bivši igrač Valencije i Arsenala, Brazilac Edu, vratio se u brazilski Corinthians, inače klub gdje je i počeo svoju karijeru. Uz Ronalda biće najplaćeniji igrač u ekipi koja je ove godine osvojila brazilski Kup, te bila prvak države Sao Paulo.

Edu je davne 1997. godine počeo svoju karijeru u Corinthiansu, potom je 2001. godine prešao u londonski Arsenal. Prije četiri sezone stigao je u Valenciju, no tamo se baš i nije naigrao, pa se sada vraća u Corinthians.

Financijski detalji ovog transfera nisu službeno objavljeni, ali lokalni mediji pišu kako će Edu biti drugi najplaćeniji igrač u klubu, odmah iza legendarnog Ronalda.

Corinthians je drugi najpopularniji klub u Brazilu, odmah iza Flamenga. Ove godine osvojili su tradicionalno državno prvenstvo Sao Paula i brazilski Kup. Sljedeći izazov je Copa Libertados, odnosno Južnoamerička Liga Prvaka, pa će Edu sigurno biti veliko pojačanje za Brazilce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.