Edu spasio Rangerse u posljednji čas

Evropska liga

Edu spasio Rangerse u posljednji čas

Utakmicama u Leverkusenu, Liverpoolu, Eidhovenu, Moskvi i Lisabonu večeras je nastavljeno takmičenje u okviru šesnaestine finala Evropske lige.

Bayer iz Leverkusena ni na BayAreni nije imao previše problema sa ukrajinskim Metalurgom, pa su Apotekari slavili rezultatom 2:0. Prvi gol za domaće postigao je Simon Rofles, dok je pobjedu njemačkom sastavu potvrdio Michael Ballack.

Liverpool se na Anfiledu dugo mučio protiv praške Sparte, ali je četiri minute prije kraja Holanđanin Dirk Kuyt svojim golom donio pobjedu Redsima i, naravno, plasman dalje.

Glasgow Rangersi su poveli na gostovanju u Lisabonu golom El Hadji Dioufa u 20. minuti, ali je portugalska ekipa preokrenula rezultat i do samog kraja susreta vodila rezultatom 2:1, a golove su postigli Mendes i Djalo. Međutim, u posljednjim trenucima meča Edu je postigao gol za škotsku ekipu i tako joj donio plasman dalje.

PSV je na svojom Phillips stadionu gubio protiv Lillea sa 0:1, ali je potom sa tri gola uspio doći do pobjede i plasmana u naredni krug takmičenja u okvru Evropske lige.



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.