Eduardo Da Silva potpisao za Shakhtar

Dudu se pridružio Srni u Donjecku

Eduardo Da Silva potpisao za Shakhtar

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva, prema pisanju brojnih medija, od danas je novi član ukrajinskog Shakhtara. Još uvijek se čeka službena potvrda od strane Arsenala i(li) Shakhtara.

Već se nekoliko dana spominje odlazak Dudua iz Arsenala, a razlog tome je neuspješan oporavak hrvatskog reprezentativca poslije teške povrede. Uz sve to, Wenger na raspolaganju ima Robin van Persija, Nicklas Bendtnera, Maourane Chamakha, Carlosa Velu, mladog Jay Simpsona...

Za Da Silvu su ranije interesovanje pokazvali grčki Olympiakos, engleska Aston Villa i španska Valencia, no najkonkretniji je bio Shakhtar iz Donjecka.

Rinat Ahmetov, predsjednik ukrajinskog kluba, isplatio je Topnicima 7 miliona eura, a bivši igrač zagrebačkog Dinama će godišnje zarađivati oko 3 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.