Effenberg tipuje na prolaz Juventusa

"Bayern nema lidera"

Effenberg tipuje na prolaz Juventusa

Midhat Šljivak

Bivši kapiten minhenskog Bayerna Stefan Effenberg smatra da će torinski Juventus proći u polufinale Lige prvaka preko Bayerna, jer tim Juppa Heynckesa nema pravog lidera kada stvari krenu loše po ekipu.

Effenberg smatra kako Bayern nije favorit, te da je Juventus mnogo napredovao u posljednjih nekoliko sezona.

"Ne smatram Bayern favoritom. Juventus je mnogo bolji tim u odnosu na početak sezone. Mnogo su napredovali, naročito imaju jako samopouzdanje. Bayern nema istinskog lidera u ekipi.Nema nekoga ko će povući ekipu kada krene loše i zbog toga tipujem na prolaz Juventusa", rekao je Effenberg.

Effenberg je sa bavarskim timom osvojio Ligu prvaka 2001. godine pobjedeom nad Valencijom u finalu, a pored Bayerna nastupao je za Fiorentinu. Borussiju Moenchengladbach i Wolfsburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.