Egipat bolji od Nigerije

Afrički kup nacija

Egipat bolji od Nigerije

U prvom velikom derbiju Afričkog kupa nacija selekcija Egipta je dosta lakše od očekivanog sa 3:1 savladala Nigeriju u okviru grupe C.

Međutim, sam početak utakmice nije dao naslutiti ovakav ishod na kraju. Igrao se 12. minut kada je Edu pogodio i doveo Nigerijce u prednost. Ipak, to je manje, više bilo sve od ove reprezentacije na večerašnjoj utakmici.

Prvo je devet minuta prije odlaska na odmor Meteb poravna na 1:1, a pri neriješenom rezultatu je i završilo prvo poluvrijeme, dok je nastavak protekao u dominaciji Egipćana, koji su bolju igru krunisali sa još dva gola u mreži Nigerijaca.

Hassan je u 54. minuti doveo Egipćane u prednost, da bi konačnih 3:1 bilo djelo Gada tri minuta prije kraja. U okviru grupe C, uz Nigeriju i Egipat, nalaze se još selekcije Mozambika i Benina, koji će svoju utakmicu odigrati večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije