Egipat ne ide prvenstvo Afrike

Dogodila se senzacija

Egipat ne ide prvenstvo Afrike

Kvalifikacije za Prvenstvo Afrike 2012. još nisu završene, a već se dogodila velika senzacija.

Egipat koji je čak 7 puta bio šampion Crnog kontinenta prvi put poslije 30 godina nije izborio završnicu. Egipćani su u meču 5. kola izgubili kao gosti od Sierra Leonea sa 2:1 čime su ostali na posljednjem mjestu sa samo dva boda i pred susret 6. kola sa Nigerom više nemaju ni teoretskih šansi.

Trostruki uzastopni prvaci Afrike su daleko iza Nigera sa 9, odnosno Južne Afrike i Sierra Leonea sa 8. Još neke poznate selekcije loše stoje u ovim kvalifikacijama.

Tako je Alžir poslednji sa 5 bodova iza Maroka i Centralnoafričke Republike sa 8 dok i Tanzanija ima 5. Kamerun u poslednjem kolu ne smije izgubiti od DR Konga koji ima samo bod manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti