Egipat ponovo bez Afričkog prvenstva

Egipat ponovo bez Afričkog prvenstva

Edmir Škorić

Sedmostruki nogometni prvak Afrike Egipat drugi put uzastopno će propustiti prvenstvo tog kontinenta. Egipćani su već u prvom krugu kvalifikacija ispali od autsajdera, Srednjoafričke Republike.

Prvi susret u Aleksandriji završen je pobjedom Srednjoafrikanaca s 3:2, dok u uzvratnom susretu u Banguiju  nije bilo pobjedika (1:1), prenose agencije. 

 

Egipt je već propustio ovogodišnje afričko prvenstvo, koje su ugostili Srednjoafrička Republika i Gabon. Nakon tog neuspjeha ''faraoni'' su dobili novog selektora, Amerikanca Boba Bradlyja, kojem ipak nije pošlo za rukom da ekipu dovede na afričko prvenstvo koje će naredne godine ugostiti Južnoafrička Republika.

 

Egipat je od 2006. do 2010. godine  tri puta uzastopno osvajao prvenstvo Afrike. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.