Egipat se u polufinalu želi osvetiti Alžiru

Afrički kup nacija

Egipat se u polufinalu želi osvetiti Alžiru

Edmir Škorić

U polufinalu Afričkog kupa nacija sastaju se Egipat i Alžir, momčadi koje su se borile u play-offu za Svjetsko prvenstvo. Mohamed Zidan, napadač Egipta, tvrdi da će ovo biti pravi "rat".

Egipat se nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo nakon što su sa 1:0 poraženi u dodatnim kvalifikacijama u Sudanu protiv Alžira, nakon što su obje selekcije u kvalifikacijama imale isti broj bodova i gol razliku.

Oni koji su pratili tu utakmicu, svjedoci su nasilnih scena koje nogometna vladajuća tijela FIFA-e još uvijek istražuje. Sada je sudbina htjela da se iste te momčadi sastanu u Angoli, u polufinalu Afričkog kupa nacija. Egipat je šest puta bio osvajač ovog turnira, pa su i ovaj put apsolutni favoriti u odnosu na Alžir.

"To će biti pitanje života i smrti. Za obje momčadi ovo će biti kao rat", kazao je Mohamed Zidan, napadač Faraona i dortmundske Borussije.

"Za nas je to prilika da pokažemo svijetu kako smo zaslužili otići na Svjetsko prvenstvo i ako ih pobijedimo, moći ćemo gledati SP s ponosom. Mi smo ti koji nemamo pritisak. Prvaci smo, a i bolji smo od Alžira. Svatko će vidjeti tko je bolja momčad", dodaje Zidan.

Egipat je za najbolju momčad Afrike proglaše do sada šest puta i to 1957., 1959., 1986., 2006. i 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.