Egipat slavi Salahovu majstoriju u 90. minuti
Salah i ove sezone domira, kako u dresu Liverpoola, tako i u dresu Egipta i bez sumnje je prvo ime ove reprezentacije

Kvalifikacije za AKN

Egipat slavi Salahovu majstoriju u 90. minuti

Edmir Škorić

Egipat je sa 3:2 savladao Tunis u petom kolu kvalifikacija za Afrički Kup nacija.

Egipćani su u sjajnom meču slavili sa 3:2, a gol odluke zabio je sjajni Mohamed Salah u 90 minuti.

Salah je u stilu Messija, poslije duplog pasa s jednim od saigrača, na kraju majstorski zatresao mrežu Tunižana i postavio konačnih 3:2.

Prethodno su gosti u 13. minuti poveli s 1:0 golom Slitija, ali je u 32. Trezeguet izjednačio na 1:1. U nastavku Egipat preko El Mohamadyja stiže do preokreta, Sliti brzo novim golom vraća stvari na početak, no u završnici se napadač Redsa 'ukazao' Egiptu i donio važne bodove.

Egipat je sada prvi sa 12 bodova, isto toliko ima i Tunis i ove dvije selekcije osigurale su plasman na Afrički Kup nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti