Eiksson zagrijan za Anžijevu klupu

Eiksson zagrijan za Anžijevu klupu

Edmir Škorić

Prema riječima agenta Svena-Gorana Erikssona, švedski 63-godišnji stručnjak zainteresovan je za klupu ruskog bogatog kluba Anžija iz Mahačkale.

Da novac ipak donosi prevagu, dokaz je i Erikssonova zainteresovanost za klubu Anžija, koji je svoju financijsku snagu pokazao kada je ljetos svoje redove ojačao Kameruncem Samuelom Eto'om.

Eriksson je prošlog mjeseca dobio otkaz u drugoligašu Leicester Cityju. Klub iz Mahačkale ranije je želio Guusa Hddinka i Fabija Capella, a nova meta je nekadašnji trener Manchester Cityja.

"To je atraktivan posao. Anži i Eriksson znaju se od ranije. Klub želi osvojiti rusko prvenstvo. Za Svena je perfektno što su tako ambiciozni", rkao je Carlos Carvalho, Erikssonov agent, za švedski Expressen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.