Eintracht (F) ponovo u Bundesligi

Osigurali plasman u elitni rang

Eintracht (F) ponovo u Bundesligi

Edmir Škorić

Nogometaši Eintrachta su u posljednjem susretu 32. kola 2. njemačke Bundeslige deklasirali Alemaniju u Aachenu s 3:0 i tako izborili povratak u bundesligaško društvo.

U petak je plasman u Bundesligu osigurao Gr. Furth, a danas je to učinio i Eintracht, uvjerljivom pobjedom kod Aachena. Dva pomenuta kluba, dva kola prije kraja, imaju nedostižnih osam bodova prednosti nad trećeplasiranom Fortunom iz Dusseldorfa.

Sastav Armina Veha lako je stigao do pobjede nad Alemanijom. Dvostruki strijelac bio je Mohamad Idrissou, a jednom se u strijelce upisao i domaći nogometaš, Olajengbesi, koji je u 73. minuti postigao autogol.

Alemania, također, čini se od sljedeće sezone ne igra u 2. Bundesligi. Sve su bliže ispadanju u 3. ligu, jer im Karslruher, koji je na poziciji razigravanja za ostanak u 2. ligi, bježi četiri boda.

2. Bundesliga, 32. kolo:

Alemannia – Eintracht 0-3 (Idrissou 45, 47, Olajengbesi 73-ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.