Eintracht okrenuo Bayern

Bundesliga

Eintracht okrenuo Bayern

Današnjim utakmicama nastavljeno je 27. kolo njemačke Bundeslige, najviše golova gledaoci su mogli vidjeti na Wesseru u Bremenu.

Hoffenheim, naših Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića gostovao je kod Nurnberga, a oba naša reprezentativca našla su se u prvoj postavi ekipe trenera Ralfa Ragnicka. Ibišević je nekoliko puta pokušao ugroziti gol domaćih, ali bezuspješno. Naš je reprezentativni napadač napustio igru u 72. minuti, a umjesto njega je ušao Princ Tagoe.

Werder je nastavio praksu igranja utakmica sa mnogo golova i na svom Wesseru, gdje su dočekali ekipu Bochuma. Gosti su poveli u 16. minuti nakon gola Sestaka, a na 1:1 izjednačio je Claudio Pizzaro u 58. minuti. Slovenac bosanskih korijena Dedić ponovo je doveo Bochum u prednost u 63. minuti, a Werder je po drugi put izjednačio u samo dvije minute kasnije, golom još jednog Bosanca, Marka Marina. Gol vrijedan tri boda za ekipu iz Bremena postigao je devet minuta prije kraja Thorsten Frings.

Bayern je očekivao pobjedu u Frankfurtu kod Eintrachta, a na dobrom je putu bio kada je već u sedmoj minuti gol postigao njemački reprezentativac Miroslav Klose. Međutim, bavarci su poraženi u samo nekoliko minuta završnice susreta. Prvo je u 87. minuti Tsomou poravnao na 1:1, a dvije minute kasnije Fenin postiže gol za veliku pobjedu i još veći preokret Eintrachta.

Stuttgart nije imao većih problema na svom stadionu u dvoboju sa Hannoverom, pa su Švabe došle do nova tri boda sa dva gola Rumuna Cipriana Marice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.