Eintracht otpustio Skibbea, novi trener Daum
Michael Skibbe

Promjena u Frankfurtu

Eintracht otpustio Skibbea, novi trener Daum

Edmir Škorić

Na klupi njemačkog bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta došlo je do promjene. Klub je uručio otkaz Michaelu Skibbeu, a njega će do kraja sezone mijenjati iskusni trener Christoph Daum.

Eintracht je u drugom dijelu sezone ostvario tek jednu pobjedu, te je nazadovao nekoliko mjesta i klub se trenutno nalazi na 14. mjestu bundesligaške ljestvice.

Iako je Skibbe imao važeći ugovor s Eintrachtom do ljeta 2012. godine, njegova era u Frankfurtu je, na incijativu čelnika kluba, završena. Mladi trener je Eintracht preuzeo u ljeto 2009. godine i prošle sezone odveo ih je do 10. mjesta.

Eintracht je sada imenovao iskusnog Cristopha Dauma do kraja sezone. Daum će već u srijedu ujutro odraditi prvi trening sa novom momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.