Eintracht preuzeo vrh u Cvajti

Eintracht preuzeo vrh u Cvajti

Midhat Šljivak

Večeras su odigrana tri susreta 11. kola druge njemačke Bundeslige, a najzanimljiviji susret odigran je u Bochumu gdje je Eintracht iz Frankfurta slavio pobjedu, te je sa nova tri boda preuzeo vrh tabele.

Gosti iz Frankfurta su slavili sa 2:0, a sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada su gosti stekli dva gola prednosti.

Vodstvo Eintrachtu donosi domaći igrač Jonas Acquistapace autogolom u 16. minuti utakmice, da bi vodstvo na 2:0 povećao Benjamin Kohler u 37. minuti.

U nastavku utakmice promjene rezultata nije bilo, pa je tako Eintracht sa ukupno 25 bodova iz 11 kola trenutni lider "cvajte".

U preostala dva susreta Paderborn je na svom terenu dočekao ekipu Braunschweiga, te je golom Christiana Strohdieka iz 7. minute došao do tri boda koja im donose petu poziciju na tabeli.

Važnu pobjedu ostvarili su fudbaleri Hanse iz Roštoka. Hansa je na svom terenu ugostila Munchen 186, te je također upisala siguran trijumf od 2:0.

Vodstvo domaćinu donio je Dominic Peitz u finišu prvog poluvremena, a konačnih 2:0 golom iz 73. minute postavio je Matthias Holst.

2. Bundesliga 11. kolo:

Bochum-Eintracht 0:2 (Aquistapacace a.g 16, Kohler 37)
Paderborn-Braunschweig 1:0 (Strohdiek 7)
Hansa-Munchen 1860  2:0 (Peitz 40, Holst 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.