Eintracht slavio kod Bochuma

Bundesliga, 28. kolo

Eintracht slavio kod Bochuma

Edmir Škorić

U prvom susretu 28. kola njemačke Bundeslige Eintracht je kao gost savladao Bochum rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme pripalo je u potpunosti gostima iz Frankfurta, no prvi su u vodstvo stigli domaći igrači. Hashemian je prošao dva gostujuća igrača na desnoj strani, potom dobro centrirao na drugu stranu, da bi sve to pratio Holtby i sa ruba peterca matirao Nikolova.

Gosti su poveli, no Eintracht je i dalje bio bolja momčad na terenu. Njihova incijativa nije bila uzaludna, pa su u 28. minuti došli do poravnanja. Korkmaz je izveo slobodni udarac sa desne strane, Marco Russ leđima okrenut golu Bochuma glavom poslao loptu iza leđa Heerwagena.  Korkmaz je u deset minuta kasnije mogao dovesti goste i do preokreta. Naime, izašao je sam pred Heerwagena, pokušao lobovati sa svega osam metara, ali je lopta završila na gornjoj mreži Bochumovog gola.

U nastavku su, za razliku od prvog dijela, nešto više od igre imali domaći igrači. Ipak, gosti iz Frankfurta u 64. minuti uspijevaju povesti. Korkmaz je dodao do Caia, ovaj sa nekih 23 metra loptu plasirao u donji desni ugao Heerwagena.

Slovenski reprezentativac Zlatko Dedič ušao je u nastavku igre, ali je bio tragičar u 76. minuti. Naime, Dediča je s desne strane odlično uposlio Concha, Slovenac se našao sam pred gostujućim golmanom, no sa svega osam metara neometano je poluvolejom prebacio loptu preko gola.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao i Frankfurt je dokazao da pobjeda na domaćem terenu iz prošlog kola protiv vodećeg Bayerna nije bila slučajnost. Trenutno su sedmoplasirani, sa samo četiri boda manje od petoplasiranog Werdera. Bochum, s druge strane, ostaje na 14. mjestu sa 27 osvojenih bodova, četiri i više od Hannovera i Freiburga, te devet od posljednjeplasirane Herthe.

Bundesliga, 28. kolo:
Bochum - Frankfurt 1:2 (Holtby 11/ Russ 30, Caio 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.