Eintrachtu gradski derbi, poraz Dresdena

2. Bundesliga, 5. kolo

Eintrachtu gradski derbi, poraz Dresdena

Edmir Škorić

U nedjelju popodne odigrana su tri susreta petog kola njemačke 2. Bundeslige.

Energie Cottbus je sustigao vodeći Greuther Furth, pa nakon pet kola obje momčadi imaju po 12 bodova. Energie je danas pred svojim navijačima, dvama golovima Rangelova, s 2:0 savladao Karslruher.

Paderborn je trijumfovao na gostovanju u Dresdenu kod Dynama. Iako je Koch rano doveo domaće u vodstvo, gosti su preko Gonthera i Mehe preokrenuli rezultat u svoju korist.

Najzanimljivije bilo je u frankfurtskom derbiju, gdje je Eintracht kao gost slavio protiv FSV Frankfurta. Čak četiri gola postigli su gosti - Rode, Gekas i dvaput Kohler.

U posljednjem susretu petog kola sutra se sastaju St. Pauli i Duisburg. St. Pauli ima priliku da pobjedom zauzme vodeću poziciju.

2. Bundesliga, 5. kolo:

Cottbus - Karlsruher 2:0 (Rangelov 14, 22 - penal)
Dresden - Paderborn 1:2 (Koch 9/ Gonther 35, Meha 84)
FSV Frankfurt - Frankfurt 0:4 (Rode 17, Gekas 31 - penal, Kohler 40, 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.