Ekskluzivno: Lista najplaćenijih fudbalera u Ligue 1!

Plate procurile u javnost

Ekskluzivno: Lista najplaćenijih fudbalera u Ligue 1!

Ugledni francuski L'Equipe danas ekskluzivno donosi listu od 30 najbolje plaćenih fudbalera u Ligue 1.

Očekivano, na vrhu se nalaze sve sami fudbaleri PSG-a koji zauzimaju prvih šest pozicija, a prednjači Thiago Silva sa mjesečnom platom od 1,1 milion eura.

Na drugom mjestu je Di Maria, koji mjesečno zarađuje 900.000 eura, a na trećem Cavani sa 800.000. Dalje slijede Thiago Motta, Javier Pastore i Blaise Matuidi, dok je sedmi Radamel Falcao iz Monaca sa mjesečnom platom od 600.000 eura.

Od prvih 15 fudbalera na listi, samo četiri fudbalera ne igraju za PSG. Osim Falcaa, tu su Balotelli (450.000 eura), Gomis (420.000) i Moutinho (350.000).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi