Je li ovo vrijeđanje islama i Katara? Ekvadorci skandiranjem tražili nedopustivo
Alkohol je u Kataru zabranjen nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva i to je razočaralo brojne navijače (Foto: EPA)

Zanimljive scene

Je li ovo vrijeđanje islama i Katara? Ekvadorci skandiranjem tražili nedopustivo

Midhat Šljivak

Svjetsko prvenstvo u Kataru počelo je danas u duelom između domaće selekcije i Ekvadora, a već prvog dana viđen je pravi spektakl na tribinama, posebno od strane navijača južnoameričke selekcije, koji su privukli veliku pažnju navijanjem.

Svjetsko prvenstvo u Kataru otvoreno je spektakularnom ceremonijom, a u duelu domaće selekcije i Ekvadora na tribinama vlada zaista fenomenalna atmosfera.

Veliku podršku imaju obje selekcije. Dosta je i navijača Ekvadora koji su stigli iz Južne Amerike da bodre svoj nacionalni tim te su poprilično glasni na tribinama.

Imali su gostujući navijači i male provokacije prema domaćinu. S obzirom na to da je alkohol u Kataru zabranjen oni su počeli pjevati.

"Želimo pivo, želimo pivo", odjekivalo je s tribine gdje su bili mnogobrojni ekvadorski navijači i dosta je onih koji smatraju da su ovakva skandiranja uvreda domaćinu, ali i vrijeđanje islama s obzirom da je Katar muslimanska zemlja.

Pivo na njihovu nažalost neće dobiti. Katar je odlučio zabraniti točenje alkohola za navijače nekoliko dana prije početka prvenstva i razočarali su mnoge. 

Oglasi

Prvobitno je Katar dao dozvolu za točenje alkohola na određenim područjima oko stadiona. Ipak, promijenili su mišljenje i zabrana je ponovo uvedena.

A cijene alkohola koje su bile planirane bile su astronomske. Tako je čaša piva od pola litra trebala koštati čak 27 KM.

Navijači na stadionu mogu dobiti bezalkoholno pivo i vodu. Cijena bezalkoholnog piva od pola litra je čak 20 KM, a flašica vode iste količine iznosi 5 KM.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pojavile su se i određene fotografije snalažljivih navijača koji su pivo maskirali u gazirana pića, ali ako budu uhvaćeni suočavaju se s velikim kaznama.

Oni koji budu uhvaćeni kako koriste alkohol na javnim površinama mogu završiti u zatvoru na nekoliko godina.

Top Komentari

axel42
Pa idi u Ekvador i pi koliko hoćeš!! U Kararu nema pa ti se yebi!
6 2
Mowzilla
Kaže takebeer-aju hehe
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi