Ekvatorijalna Gvineja novi domaćin Kupa afričkih nacija

Nakon oduzimanja organizacije Maroku

Ekvatorijalna Gvineja novi domaćin Kupa afričkih nacija

Afrička fudbalska konfederacija objavila je kako će Ekvatorijalna Gvineja biti domaćina narednog Kupa afričkih nacija koji će se održati od od 17. januara do 8. februara.

Organizacija ovoga takmičenja prethodno je oduzeta Maroku koji je zbog epidemije ebole predlagao da se takmičenje odgodi za narednu godinu s čim se u CAF-u nisu složili, pa su Marokancima oduzeli organizaciju ovoga turnira. 

Tako će mala zemlja na zapadnoj obali Afrike pored organizacije velikog sportskog događaja dobiti i priliku da se takmiči na istom, obzirom da se kao domaćin automatski plasirala na ovaj turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.