El Clasico, ipak, u ponedjeljak

Zbog sigurnosnih razloga i izbora u Kataloniji

El Clasico, ipak, u ponedjeljak

Edmir Škorić

Najveći španjolski derbi, Barcelona – Real Madrid, igrat će se u ponedjeljak, a odluka je donešena na zahtjev katalonskog vladinog izaslanstva.

Premda se El Clasico trebao igrati u nedjelju 28. novembra, zbog izbora za Katalonski parlament koji će se održati dan ranije, odlučeno je da se prvi ovosezonski derbi ovih dvaju momčadi igra u ponedjeljak u 21 sat.

Ovaj zahtjev prihvatio je LFP, a odluka je dostavljena i klubovima.

Ovakvim potezom nisu zadovoljni pojedini ljudi sa obje strane, ali Jose Mourinho i Pep Guardiola nemaju ništa protiv, vjerujući da datum ne igra značajnu ulogu, te da će ipak kvalitet biti taj koji će odlučiti pobjednika.

“Zbog održavanja dva tako velika događaja istovremeno, moglo bi doći do sigurnosnih problema u Barceloni. Stoga je odabir ponedjeljka bio najrazumnije rješenje s aspekta sporta, navijača i običnih građana”, stoji u priopćenju LFP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije