El Clasico riješili Eto'o i Messi
Katalonci su slavili pobjedu rezultatom 2:0

Barcelona savladala Real Madrid sa 2:0

El Clasico riješili Eto'o i Messi

Jedan od najvećih svjetskih derbija, El Clasico, koji su večeras na Nou Campu odigrali Barcelona i Real Madrid, pripao je Barci koja je slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Nakon ne tako dobrog prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, uz nekoliko prilika sa obje strane, prava uzbuđenja uslijedila su u drugih 45 minuta. Sve je krenulo od 70. minuta kada je Samuel Eto'o propustio realizovati jedanaesterac. Tačnije, Iker Casillas, čuvar mreže „kraljevskog kluba“ odbranio je njegov udarac. Ttri minute kasnije Eto'o i Casillas su ponovo bili u centru pažnje. Napadač Barce je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, a golman Reala još bolje intervenisao. Na odbijenu loptu natrčao je Lionel Messi, ali je Casillas ponovo spriječio pogodak.



Ipak, Eto'o je u trećem duelu sa Casillasom izašao ka pobjednika. Nakon kornera sa lijeve strane, Puyol je povratnom loptom pronašao Kamerunca, a ovaj je odličnom reakcijom doveo Barcelonu u vodstvo od 1:0.



Konačan rezultat za potvrdu pobjede postavio je Messi u sudijskoj nadoknadi utakmice. Eto'o je istrčao kontru i usoslio usamljenog Argentinca koji je loptu umirio i rutinski lobovao Casillasa. Canavaro je pokušao spriječiti gol, ali mu to nije pošlo za rukom, a uz to je zaradio povredu desnog butnog mišića, kada je u punom trku udario u stativu.



Atmosfera na stadionu bila je veličanstvena, spektakl nije pokvarila ni kiša, a kao što smo obećali, donosimo Vam amaterske fotografije naših partnera iz agencije „Solazur“ i „Buenovista“ koji su među 100.000 sretnika našli svoje mjesto na tribinama najvećeg svjetskog stadiona...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.