El Hamdaoui u sjajnoj formi, pobjeda Ajaxa

Eredivisie, 11. kolo

El Hamdaoui u sjajnoj formi, pobjeda Ajaxa

Večeras se igraju preostale utakmice 11. kola holandske Eredivisie, a u prvim utakmicama snage su odmjerili Groningen - Den Haag, Ajax - Heerenveen i De Graafschap - AZ.

Groningen je na svom Euroborgu savladao Den Haag sa 3:1. Nije sve dobro krenulo po domaće, naime veznjak Lex Immers je već u 12. minuti pogodio za vodstvo gostiju, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Groningen se početkom drugog dijela, u 48. minuti vratio u igru preko belgijskog defanzivca, Jonasa Ivensa. Potpuni preokret je donio Andreas Granqvist u 58. minuti. Konačnih 3:1 postavio je kapiten ekipe Koen van de Laak minutu prije kraja susreta.

Ajax je istim rezultatom savladao Heerenveen na svom terenu, a pobjedu im je donio sjajni Mounir El Hamdaoui. 26-godišnji Marokanac prvi put mrežu gostiju je zatresao u 11. minuti, da bi Heerenveen poravnao do kraja prvog dijela, u 25. minuti preko 21-godišnjeg napadača Basa Dosta.

Samo dvije minute u nastavku je trebalo El Hamdaouiu da postigne svoj drugi gol na susretu. Konačan rezultat utakmice je postavio 21-godišnji Vurnon San Benito Anita.

De Graafschap je savladao AZ Alkmaar na De Vijverberg stadionu rezultatom 2:1. Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu, a gosti su poveli. U 49. minuti je pogodio Graziano Pelle, da bi poravnao Rydell Poepon u 25. minuti. Veliku pobjedu i preokret je donio u 87. minuti francuski napadač, Hugo Christophe Bargas.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.