El Mundo:  "Srušeni snovi milionera"
Tužna slika Gutija i Ronalda

Reakcije evropskih medija na poraz Reala

El Mundo: "Srušeni snovi milionera"

Svaki poraz Reala španski mediji proprate žestokim naslovima. Tako je bilo i nakon sinoćnjeg debakla protiv Lyona. Real ni nakon šest godina nije uspio proći osminu finala, a ove godine poraz više boli jer se finale igra u Madridu.

Jedan od najtiražnijih dnevnih listova u Španiji El Mundo donosi naslov „Srušeni snovi milionera“, a u tekstu se govori o novom fijasku Reala, a trenera Manuela Pellegrinija tek očekuju teški dani. Publico sarkastično piše o tome kako odličan prvi krug nije dovoljan za prvo mjesto.

Online izdanje Reasona piše „Real je grob počeo kopati u Lyonu, a vrat je konačno slomio u Madridu. 300 miliona eura ponovo je bačeno u vjetar“.

Sportski listovi u Španiji također su veoma okrutni prema Realovim igračima. Sport je istakao naslov „Smješno“, a u tekstu se navodi kako je Real grozno izgledao, posebno u drugom poluvremenu. El Mundo Deportivo piše kako je kriza zahvatila Galcticose i kako je projekat Florentina Pereza već doživio brodolom.

Mediji u Evropi nisu tako okrutni prema igračima Reala, ali su dali dosta prostoru ispadanju Realovih zvijezda. Ugledni engleski The Times navodi kako je Real doživio šok od Lyona, a britanske kladionice već najviše šansi za zamjenika Pellegrinija daju Joseu Mourinhu.

Britanski tabloid Daily Mail se uglavnom osvrnuo na Cristijana Ronalda navodeći kako je Portugalčevo srce slomljeno nakon eliminacije. Talijanska Gazzeta dello Sport piše kako je francusko čudo izbacilo Kraljeve, dok na naslovnici francuskog L'Equipea stoji slika Miralema Pjanića uz naslov „Galactiques, ces Lyonnais“.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.