Elche ostao neporažen u duelu s Athleticom
Foto: EPA

Primera, 30. kolo

Elche ostao neporažen u duelu s Athleticom

Edmir Škorić

U drugom susretu 30. kola španske Primere Elche i Athletic Bilbao su podijelili bodove, odigravši bez golova.

Elche je ugostio Athletic i pred svojim navijačima protiv izuzetno dobre ekipe izvukao bod. Baskijci se bore za plasman u Ligu prvaka i čini se da ih do kraja sezone s te četvrte pozicije niko neće uspjeti da skine. 

Imaju devet bodova prednosti u odnosu na petoplasiranu Sevillu, koja istina ima utakmicu manje, no kako Athletic ove sezone igra...

No, vratimo se večerašnjem susretu. Elche je bio u ulozi autsajdera, no pronašao je način da zaustavi gostujuće nogometaše i da osvoji 31. bod, te da ostane bliže sredini tabele. 

Primera, 30. kolo:
Elche - Atheltic 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti