Pomalo zaboravljeni Eldar Hasanović u iščekivanju novog izazova: "Spreman sam"

Trenirao sa Slavijom

Pomalo zaboravljeni Eldar Hasanović u iščekivanju novog izazova: "Spreman sam"

Edmir Škorić

Eldar Hasanović dobro je poznato ime sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini.

Iskusni Sarajlija igrao je za nekoliko premijerligaša, ali najveći trag ostavio je na svojoj Grbavici, gdje je sa Željezničarom u sezoni 2012/13 bio prvak zemlje. Nekoliko godina ranije osvojio je titulu sa Žilinom u Slovačkoj.

Ovaj 32-godišnji veznjak je imao pehova, nakon što je napustio tuzlansku Slobodu. Iako nema takmičarskih utakmica već neko vrijeme, nije bez kondicije. Štaviše, redovno ju je održavao kako bi se sada ponovo vratio na terene i pokazao da nije preko noći zaboravio da igra nogomet.

"Trenirao sam sa Slavijom pola godina i tako održavao kondiciju. Zahvaljujem im se jer su mi izašli u susret. Imao sam mnogo pehova, izgubio kontinuitet, ali hvala Bogu sada sam dobro, zdrav i spreman za nove izazove", rekao je Hasanović u razgovoru za SportSport.ba.

Ako neko ima iskustva, onda je to sasvim sigurno bivši mladi reprezentativac BiH. Igrao je u Slovačkoj, Izraelu, Kini, Indoneziji, a u BiH nastupao za neke velike timove poput spomenutog Željezničara, bio član i Veleža, Čelika iSlobode, a jedno vrijeme nastupao i za Radnik te Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Istina je da imam veliko iskustvo, veliki broj utakmica u svojim nogama, da sam u posljednje vrijeme bio odsutan, no naporno sam radio kako bih ponovo igrao na visokom nivou. Spreman sam, samo čekam pravu šansu. Vidjet ću, postoji mogućnost ponovnog odlaska u inostranstvo, a nije isključeno da ostanem i u BiH. Razmotrit ću sve opcije i odabrati onu najbolju za sebe", rekao je Hasanović.

S obzirom na to da ima 'slobodne papire', nema nikakve sumnje da ćemo ga vrlo brzo vdijeti na terenima i da će prije ili kasnije doći pravi poziv na njegovu adresu.

Oglasi