Ove sezone ima više golova nego godina, uzor mu je Ronaldo i navija za Sarajevo: "Bit će titula..."

Mehmedović briljira u Drugoj ligi FBiH

Ove sezone ima više golova nego godina, uzor mu je Ronaldo i navija za Sarajevo: "Bit će titula..."

A. Čaušević

Čari niželigaškag fudbala je da se igra isključivo iz ljubavi i radi zabave. Takmičenja u nižim rangovima su i dalje pravi primjer da ideja kako najpopularnija igra na svijetu pripada navijačima nikad neće izumrijeti.

Igrati niželigaški fudbal uopšte nije lako, a svakako još teže ga je suditi. Međutim, odnekud se mora početi i iskustvo stečeno u nižim rangovima ponekad zna biti od krucijalne važnosti za budućnost.

Trenutno u Drugoj ligi FBiH svoje iskustvo stiče i Eldin Mehmedović, 20-godišnjak koji je ove sezone zabio više golova nego što ima godina. Dosadašnji rekord mu je čak četiri gola na jednom meču.

"Moji prvi fudbalski koraci su počeli u Čeliću, tu sam prošao omladinski pogon, a zatim vrlo mlad sa 16 godina počeo redovno igrati za prvi tim NK Čelić", riječi su s kojim je fudbaler ekipe Gornji Rahić počeo razgovor za SportSport.ba.

"Fudbal je jednostavno moja ljubav i nesto bez čega ja ne mogu. Moj otac je bio uspješan fudbaler, igrao je Premijer ligu i od njega sam naslijetio svoj talenat i ljubav prema fudbalu."

May be an image of 2 people, people standing and grass

Oglasi

Inače, Eldinov otac je Edin Mehmedović, nekadašnji član FK Budućnost, dobro poznat starijim ljubiteljima bh. fudbala. Napadač koji je dugi niz godina nastupao za ekipu iz Banovića.

"Otac je ponosan na moje igre trenutno. Uvijek ima nekih sugestija, ali sve su to pozitivne sugestije da bih ja bio što bolji."

Trenutno je na cifri od 25 golova, kako kaže sam je iznenađen s tim učinkom. Do kraja sezone je ostalo još osam kola i učinak će sigurno biti još bolji.

"Uvijek sam vjerovao u sebe i znao sam da imam kvalitet, ali moram reći da sam i ja sam pomalo iznenađen dosadašnjim učinkom."

"Ovo je moja najuspješnija sezona do sada. Ranije sam bio u Slavenu gdje nisam dobio priliku za dokazivanje, ali ipak sve je to dio fudbala. Iz svega toga sam izvukao neke pouke i izašao sam jači i spremniji za nove izazove. Trenutno uživam u igri u svom sadašnjem klubu."

Oglasi

Ispostavilo se da je pravi majstor za slobodnjake, a fudbalski uzor mu je Cristiano Ronaldo, najpopularniji fudbaler današnjice i čovjek koji traje skoro 20 godina.

"Zabio sam tri gola iz slobodnjaka. Volim da izvodim slobodne udarce, dosta sam trenirao i evo sad je to došlo i na naplatu."

MEHMEDOVIĆ ELDIN! 💥🟢⚪

Posted by FK Gornji Rahić on Saturday, April 17, 2021

"Moj uzor je Cristiano Ronaldo. Zbog svih svojih dostignuća i svoje radne etike, nevjerovatan je i u ovim poznim godinama. Što se tiče slobodnjaka gledam neke snimke i pratim te neke 'cake' pa pokušavam da prenesem na svoju izvedbu."

Inače, nije namlađi u ekipi. Starije kolege ga uglavnom zovu Eldo, kako žake paze ga i čuvaju jer se radi o izuzetno dobroj družini.

"Naravno svi smo mi jedna dobra družina, pazimo jedni na druge. Što se tiče lige, jeste agresivna, ali moramo se prilagoditi i igrati najbolje što znamo."

Mehmedović prati Premijer ligu i navija za Sarajevo, kako kaže titula na kraju sezone ne bi trebala doći u pitanje.

"Pratim i Premijer ligu BiH, navijač sam FK Sarajevo. Trenutno su u krizi ali ipak mislim da će se brzo vratiti u staru formu i da titula neće doći u pitanje", dodao je Mehmedović koji inače od stranih klubova najviše prati Real Madrid.

Mehmedović je ove sezone po nekoliko puta zabio hat-trick, a najbolji meč je odigrao protiv Dinama iz Donje Mahale kada je postigao čak četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi