Elm raskinuo ugovor s CSKA i zbog bolesti 'zaledio' karijeru
EPA

Švedski fudbaler

Elm raskinuo ugovor s CSKA i zbog bolesti 'zaledio' karijeru

Rasmus Elm odlučio je raskinuti ugovor s CSKA i privremeno prekinuti svoju igračku karijeru. 

Ovaj 26-godišnji švedski fudbaler već neko vrijeme ima velikih trbušnih problema za koje su u moskovskom timu potvrdili kako su opasni po život u slučaju nastavka karijere.

Elm će se tako nakon raskida ugovora oporavljati u rodnom Kalmaru, a još uvijek nije sigurno da li će se vratiti nogometu. 

"Dogovorili smo se da je najbolja opcija za obje strane raskid ugovora. Bila je to zajednička odluka, nismo mogli čekati jedni druge. Sada sam dobio dovoljno vremena da se u miru oporavljam bez pritiska za povratak na travnjak. Želja mi je vratiti se profesionalnom nogometu, ali ne znam hoću li moći. Morat ću pronaći radost u igranju i motivaciju, a sve će ovisiti kako će tijelo reagirati na treniranje", rekao je Elm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti