Šećerbegović: Vrlo brzo će doći vrijeme da se Sloboda bori za trofeje

Prvi čovjek tuzlanskog kluba

Šećerbegović: Vrlo brzo će doći vrijeme da se Sloboda bori za trofeje

E. Dindić

Danas je u domu mladih na Kamernoj sceni u organizaciji FK Sloboda održan neformalni događaj "Kafa sa...", a na istom su se obratili predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović, koordinator omladinskih selekcija Adnan Osmanhodžić, šef prvog tima Gradimir Crnogorac i kapiten ekipe Amar Beganović. 

Sigurno pored mnogo zanimljivih tema najvažniji dio koji je interesovao sve ljubitelje crveno-crne boje je trenutno financijsko stane u Slobodi.

Šećerbegović je otkrio da je FK Sloboda ostvario prihod za 2020. godinu od 1.705,370,00 KM.

"Sloboda je bila u teškom stanju kada smo je preuzeli. Što se tiče duga sve smo gledali što možemo osporiti. Šta možemo, šta ne. Bilo je potraživanja nekih ljudi i to više puta. Naplate te opet dođu da naplate to isto kasnije. Takvih potraživanja bilo je oko 600.000 KM", rekao je Šećerbegović te dodao:

"Na svemu smo štedjeli. Gledali smo jeli nešto 50 ili 100 KM. Štedjeli smo na ručku, prijevozu, karantinu, platama. Naravno vodili smo računa da i to ima smisla i da ličimo na ozbiljan klub".

Predsjednik Šećerbegović je istakao da vjeruje da ako se nastavi ovim tempom da u narednu godinu Sloboda može biti klub bez dugova. A onda poslije toga može se razmišljati o uspjesima na terenu.

Oglasi

"Ako budemo imali ovaj budžet od prošle godine mi ćemo godinu završiti na nuli što se tiče potraživanja. Doći će onda ta 2022. godina, ta druga faza kada pare nećemo davati na dugovanja, te onda ćemo ih investirati u igrački kadar te dovesti deset najbolji fudbalera u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Onda možemo pričati o Europi. To će vrlo brzo da bude."

Elmir Šećerbegović imao je zanimljiv istup i oko pojačanja u drugom dijelu sezone. Odmah je rekao da će i dalje prioritet biti tuzlanski fudbaleri.

"Kada smo preuzimali klub priča je bila da igraju naša djeca kako im se ne daje prilika. Sada su svi dobili priliku, te sa tom praksom ćemo nastaviti. Ne želim da dovodimo neke fudbalere sa strane, te da domaćim fudbalerima kažemo koji su se srčano borili eto vi idete na klupu doći će drugi. Već imamo dosta omladinaca iz naše škole koji kucaju na vrata prvog tima, što nam daje za pravo da smo na odličnom putu. Pojačanja mogu doći samo u slučaju da nemamo rješenja u svojim redovima, a oni koji doču morače dobro da opravdaju ulaganja u sebe."

Adnan Osmanhodžić legenda tima sa Tušnja, a danas koordinator u omladinskom pogonu Slobode imao je mnogo toga da kaže.

"Na ovoj poziciji sam od juna mjeseca, te mogu samo da kažem sve najbolje u tom periodu. Iskoristiću priliku da čestitam seniorskoj ekipi na odličnoj polusezoni u Premijer ligi BiH. Prvi zadatak koji sam uradio je prebacivanje svih selekcija u starije, kako bi se što spremnije dočekalo prvenstvo. Što se tiče mlađih selekcija cilj je da se što više omasovi škola fudbala. Pioniri i kadeti imaju jako dobre rezultate na polusezoni iako to nije primaran cilj. Kadetska selekcija dobija pohvale od svih trenera kako igraju najbolji fudbal. Juniori isto igraju odlično te nadam se da ćemo donijeti jednu titulu u naš grad. Treneri imaju potpunu slobodu u radu, te zasad to ide dobrim putem. Vrlo dobra atmosfera je u klubu, što je izuzetno važno za nas."

Šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac također je imao samo riječi hvale za dosadašnje uspjehe.

"Imali smo veoma turbulentno razdoblje na početku, gdje su nas mnogi vidjeli kao prvog kandidata za ispadanje. Uz kvalitetan rad izdigli smo se iznad svega te pokazali da protiv nas niko unaprijed neće osvojiti tri boda. Postigli smo dobre rezultate, uvijek naravno može bolje i težićemo da budemo bolji. Mislim da je ovo dobar put, te ovo je put koji moramo pratiti. Svi u klubu su mi dali podršku, i na tome sam im veoma zahvalan. Mislim da je pred nama veoma težak period što se tiče drugog dijela sezone, gdje nas očekuje dosta teških utakmica. Poštujemo sve, te nikoga se ne bojimo. Moram još jednom da istaknem, da ovo što smo do sada stvorili da je to mukotrpan proces i da je svaki početak težak. Ovaj klub ima posebno mjesto u našem srcu, te od naših ciljeva nećemo odustati da Slobodu napravimo stabilnim klubom. Biće teško, ali odustajanja nema, treba samo naprijed ići."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Amar Beganović kapiten ekipe istakao je da nikada bolja atmosfera u klubu nije bila.

"Šef je već neke stvari, a ja ću još da dodam par stvari. Mi fudbaleri smo imali podršku uprave, stručnog štaba, te sve što smo tražili dobili smo. Predsjednik i UO su uvijek bili tu za nas, sve što smo se dogovorili uvijek nas je ispoštovao i zaista tu nemamo primjedbi. Ja sam ovdje dugo, ali ovakva situacija nikada nije bila. Slavimo svi zajedno, tugujemo kada izgubimo, ali svi smo tu svi za jednog jedan za sve. Bili smo otpisani, ali zaista svi radimo timski te na kraju rezultat je pokazao. Nadam se da ćemo na kraju biti i bolje plasirani od trenutnog mjesta koje jesmo."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
Svake godine kažete sl godine , a godinama nikad kraja. Priče za malu djecu
3 3
user1593509319
Sve sama laz i to mega laz prvi tim a ni omladinske selekcije nemaju opremu igraju u razlicitim dresovima a ovaj baca prasinu u oci navijacima i javnosti
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi