Elvin Suljić: Kod nas ne pobijedi uvijek fudbal, ne planiram ostati u BiH
U Švedskoj igrača dosta više cijene nego kod nas u Bosni i Hercegovini.

Očekuje povratak u Švedsku

Elvin Suljić: Kod nas ne pobijedi uvijek fudbal, ne planiram ostati u BiH

E. Oštraković

Sve veći broj nogometaša iz Bosne i Hercegovine odlučuje se na inostrane angažmane čak i kada nisu u pitanju najveći rangovi liga u koje idu. 


Jedan od nogometaša koji je odigrao veliki broj utakmica u Federalnoj ligi Bosne i Hercegovine, a zatim se odlučio na odlazak u jednog od Švedskih niželigaša je Elvin Suljić.

" Igrao sam u dosta klubova u Bosni i Hercegovina ali ipak na kraju sam se odlučio na odlazak u Švedsku, prvenstveno jer me zanimalo kolika je razlika igrati u našoj i nekoj drugoj zemlji. Vjerujte mi mnogo je lakše igrati van granica naše države, jer nažalost kod nas ne pobijedi uvijek fudbal nego nešto drugo, a tu najviše kumuje jako loše suđenje, koje nije nigdje kao kod nas u BiH, gdje uvijek pobjeđuje ekipa koja ima jači lobi", izjavio je Suljić pa dodao:

"Samim tim naš nogomet se ne može porediti niti sa jednom drugom državom. Što se lično mene tiče realniji je povratak u Švedsku nego ostanak U Bosni, jer oni dosta više cijene igrača. Naprimjer kada utakmica krene ne moraš razmišljati ni o čemu drugom nego samo o svojoj izvedbi na terenu", zaključio je Suljić.

Elvin Suljić je u svojoj karijeri nosio dres NK Bratstvo, FK Radnički te FK Budućnosti iz Banovića, a karijeru je počeo u Bosni iz Kalesije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi