Elvir Rahimić dobio nasljednika

Adnan Zahirović prvo ime protiv Grčke

Elvir Rahimić dobio nasljednika

Mladi defanzivni vezni ruske ekipe Spartaka iz Nalčika Adnan Zahirović najveći je pobjednik sinoćnje utakmice koju je reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala sa Grčkom na Koševu.

Selektor bh. tima Safet Sušić napravio je pun pogodak kada je uvrstio Zahirovića u prvu postavu, a ovaj mu se odužio sjajnom izvedbom na terenu. Zahirović je, to možemo bez ustezanja potvrditi, bio vjerovatno najbolji igrač na terenu.

"Prezadovoljan sam, nemam šta drugo reći. Mislim da sam odgovorio zadatku na adekvatan način i posebno me raduje što sam na terenu dobro funkcionisao sa ostalim saigračima iz ekipe", kaže Zahirović u razgovoru za SportSport.ba.

"Selektor Safet Sušić me u posljednji čas prekomandovao u A reprezentaciju, jer sam se našao na spisku Vlade Jagodića za susret koji je U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala sa Crnom Gorom. Drago mi je što sam opravdao povjerenje selektora, saigrača i navijača i nadam se da ovo neće ostati moja jedina dobra utakmica u dresu sa najdražim grbom", smatra Zahirović.

Riječi hvale za mladog vezistu imali su i njegovi saigrači, ali i selektor Safet Sušić.

"Ne volim izdvajati igrače, ali ako bih morao nekog izdvojiti što se tiče utakmice sa Grčkom, onda bi to definitivno bio Zahirović. Opravdao je ukazano povjerenje i pokazao da se na njega u budućnosti može s pravom računati", riječi su Sušića.

S obzirom na igru prikazanu sinoć na Koševu, Zahirović se istakao u prvi plan za nasljednika Samira Muratovića i Elvira Rahimića na poziciji zadnjeg veznog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti