Elvir Rahimić na poštedi pet dana
Rahimić ima problema sa prednjom ložom

Lakša povreda bh. reprezentativca

Elvir Rahimić na poštedi pet dana

Prvi susret osmine finala Kupa UEFA u kojem je moskovski CSKA sinoć pred domaćim navijačima na stadionu Luzhniki bio bolji od ukrajinskog Shakhtara (1:0), mogao je donijeti novu glavobolju Miroslavu Blaževiću, selektoru fudbalske A reprezentacije BiH.

Naime, povredu na ovom susretu zadobio je Elvir Rahimić, koji je susret započeo od prvog minuta, ali je na poluvremnu morao ostati u svlačionici zbog problema sa prednjom ložom.

Prema pisanju ruskih medija u prvi mah činilo se da je povreda ozbiljnije prirode, ali naknadni pregled, obavljen danas ustanovio je da stvari ipak nisu tako „strašne“ za našeg reprezentativca i da mu predstoji pošteda od pet dana.

U svakom slučaju, Rahimić će propustiti susret prvog kola ruskog šampionata u kojem će CSKA u nedjelju gostovati kod Saturna, ali bi trebao biti spreman za meč 2. kola (22. decembra) kada njegov tim na domaćem terenu dočekuje Tom iz Tomska.

Sigurno je da će i selektora Blaževića obradovati informacija da povreda nije ozbiljnije prirode, jer bi bio veliki hendikep da i ovaj iskusni veznjak propusti predstojeće kvalifikacione dvomeče protiv Belgije (28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici), posebno zbog činjenice što se početkom godine povrijedio napadač Vedad Ibišević, a zbog povrede neće nastupiti ni čuvar mreže Kenan Hasagić. Uz to, još uvijek su neizvjesni nastupi Sejada Salihovića i Zlatana Bajramovića...    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.