Elvir Rahimić zabrinuo Blaževića
Skoro svi reprezentativci u holu su s oduševljenjem dočekali Muslimovića

Veznjak CSKA stigao u Sarajevo

Elvir Rahimić zabrinuo Blaževića

Dolazak Elvira Rahimića, veznjaka moskovskog CSKA izmamio je osmijeh na licu selektora našeg nacionalnog tima Miroslava Ćire Blaževića, ali informacija da se nije oporavio od povrede prednje lože, te zbog toga nije sudjelovao u prvenstvenom porazu od Tomska (0:1), zabrinula je na bh. selektora.

Rahimić je jedna od najvažnijih karira Blaževićevog lanca i njegov izostanak bio bi veliki hendikep za naš tim, što je u svojim izlaganjima nebrojeno puta do sada priznao i selektor našeg tima. 

„Zabrinjava me situacija sa Rahimićem. On je jedan od naših najvitalnijih igrača i zaista ne znam ko će ga zamijeniti ako ne bude spreman. Stoga, vjerujem u njegov oporavak, jer ne smijem da razmišljam drugačije“, rekao je Blažević.

I Rahimić se nada oporavku i nastupu protiv „Crvenih đavola“, a optimizam je potkrijepio činjenicom da je spreman za treninge.

„Juče sam ponovo slikao ložu, osjećam da se situacija popravlja i što je najbitnije mogu trenirati. Međutim, još uvijek nisam siguran hoću li biti sto posto spreman do sobute. Vjerujem da će doktori uraditi svoj dio posla i ako sve bude u redu nema razloga da ne istrčim na travnjak Cristal Arene. Imam veliku želju da igram, jer zbog toga sam i došao“, ističe Rahimić.

Rahimić je upozorio na predstojećeg protivnika. Naglasio je da Belgijance ne smijemo podcijeniti niti u jednom trenutku.

„Ozbiljna su ekipa, a iako imaju mladu reprezentaciju to nas ne smije zavarati“, upozorava Rahimić, dodavši da vjeruje u naš uspjeh, ali samo pod jednim uslovom:

„Povoljnom rezultatu protiv Belgije, ali i bilo koje druge reprezentacije na svijetu možemo se nadati samo odigramo onako kako znamo. U ovom slučaju povoljan rezultat bio bi sve osim poraza. Sa bodom bi ostali u igri za baraž, dok nas pobjeda još više približila drugoj poziciji u grupi.“

Mirvić i Radeljić trenirali
Od povreda su se oporavili i Ivan Radeljić i Damir Mirvić. Njih dvojica su odradili prijepodnevni trening ispred hotela Hercegovina, a prema informacijama iz liječničke službe povrede su prošlost i maksimalno su spremni za sve buduće napore.
Rahimić naglašava da neće biti zanemariva ni podrška naših navijača koji će dobrano ispuniti tribine stadiona u Genku.

„Znam da će biti mnogo naših navijača i to treba da nam bude motiv više.“ 

Inače, atmosfera u našem taboru je na zadovoljavajućem nivou. Bukvalno, naš nacionalni tim liči na jednu veliku porodicu. Za razliku od nekoliko godina unazad, kada su stvarani razno-razni klanovi i kada je „svako vukao na svoju stranu“, ovaj put je situacija mnogo drugačija. Tome najbolje svjedoči činjenica da su skoro svi reprezentativci u holu sa oduševljem dočekali Zlatana Muslimovića i Elvira Rahimića koji su se danas priključili reprezentativnom taboru.

Drugi trening Ćirini izabranici obaviće večeras na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase (17.30) sati, a sutra u isto vrijeme i na istom mjestu odigraće i kontrolni susret protiv sarajevske Bosne.

Naš fotoreporter zabilježio je djelić atmosfere u bh. taboru na Ilidži..
.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.