EMD: Milan na ljeto dovodi Garciju iz Benfice

EMD: Milan na ljeto dovodi Garciju iz Benfice

Edmir Škorić

Veznjak Benfice Javi Garcia želja je italijanskog prvaka Milana za ljetni prijelazni rok, izvještava El Mundo Deportivo.

Kako su veterani Mark van Bommel i Massimo Ambrosini na zalasku karijere, jasno je da će Milan tražiti osvježenja u veznoj liniji.

El Mundo Deportivo piše kako će Rossoneri krenuti po potpis Javija Garcije, nogometaša Benfice, koji je ponikao u Real Madridu. Međutim, neće u Milanu lako doći do njegovog potpisa.

Portugalci su, navodno, spremni Garciju pustiti tek uz 25 miliona eura odštete. Igrač je zanimljiv i Bayernu, a žele ga i dva neimenovana engleska kluba.

Za sedam miliona eura je 2009. godine stigao iz Real Madrida, a s Benficom je ugovorom vezan do ljeta 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.