Emerson potpisao za Santos

Ponovo u Brazilu

Emerson potpisao za Santos

Adnan Beganović

Iskusni brazilski defanzivni veznjak Emerson novo je pojačanje Santosa, kojeg s klupe predvodi nekadašnji selektor Carioca i bivši trener Reala Vanderlei Luxemburgo.

Emerson je nakon dvije godine napustio Rossonere i imao je želju vratiti se u klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru, brazilski Gremio, no kako mu čelnici njegovog bivšeg kluba nisu ponudili ugovor, brazilski fudbaler prihvatio je ponudu Santosa.

„Za njegove usluge bilo je nekoliko zainteresiranih klubova, ali Emerson je prihvatio našu ponudu jer u Luxemburgovom projektu vidi perspektivu, kao i svoje mjesto u veznom redu“, rekao je sportski direktor Santosa Adilson Durante za Corriere dello Sport.

Emerson je u karijeri igrao za Gremio, Bayer Leverkusen, Romu, Juventus, Milan i Real Madrid, a dres brazilskog nacionalnog tima nosio je 73 puta i pritom je zabio 6 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.