Emerson: Ronaldo je trebao doći u Juventus, no to je propalo
Foto: EPA

Brazilac otkrio zanimljivu priču

Emerson: Ronaldo je trebao doći u Juventus, no to je propalo

Endin Čaušević

Ljubetelji fudbala s nestrpljenjem očekuju subotu i veliko finale Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Juventus i Real Madrid.

Posljednja utakmica u ovoj sezoni će nam sigurno donijeti veliki spektakl kao što je to i običaj u finalima Lige prvaka. Pred ovaj meč za italijanske medije govorio je nekadašnji igrač Real Madrida i Juventusa, Emerson. 

Brazilac je dvije sezone proveo u Juventusu, ali nakon što je Stara dama izbačena u Seriju B prešao je u Real Madrid. Ovaj iskusni vezni fudbaler je izjavio da bi volio da Juventus slavi u finalu Lige prvaka, te je otkrio zanimljivu priču o Cristianu Ronaldu koji je bio na meti Stare dame. 

"Navijam za Juventus jer vjerujem da su svojim igrama u prethodnim sezonama zaslužili da osvoje Ligu prvaka. Generacija Juventusa kada sam ja igrao bi sigurno osvojila Ligu prvaka da nije bila ta afera Calciopoli. Ja sam želio tada ostati u klubu, ali je predsjednik rekao da im je potreban novac i prodali su me u Real Madrid. Prije tog skandala sam razgovarao sa Fabijom Capellom koji mi je rekao da Juventus želi kupiti Cristiana Ronalda, no sve se promijenilo u nekoliko dana", rekao je Emerson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti