Emery: Neymar je imao potencijal da naslijedi Messija i Ronalda

Nekadašnji trener PSG-a o Brazilcu

Emery: Neymar je imao potencijal da naslijedi Messija i Ronalda

Španski stručnjak Unai Emery je imao priliku sarađivati sa Neymarom u Paris Saint-Germainu.

Za Neymara se odavno predviđa da bi mogao zauzeti mjesto na samom vrhu svjetskog fudbala, koje još uvijek pripada Messiju i Ronaldu.

Ipak, ako pitate Emeryja, Brazilcu nedostaje fokusa.

Emery je, između ostalog, o Neymaru govorio na Eurosportovom podcastu za "špansko tržište".

"Neymar je imao potencijal da naslijedi Messija i Ronalda kao najbolji na svijetu, samo da se fokusirao samo na fudbal", izjavio je Emery, pa nastavio:

"On je zvijezda, ali ima veliko srce. Karijere sportista su kratke, pa je važno fokusirati se na trenutke koje vaša profesija zahtjeva. Neymaru mora da se kaže da iskoristi te momente kada može biti najbolji na svijetu je ima potrebne sposobnosti. Uvijek sam govorio da mi je bila čast raditi sa njim godinu dana, on je fudbalski izuzetno impresivan, kako na treninzima tako i na utakmicama".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Već neko vrijeme se špekuliše da bi se Neymar mogao vratiti u Barcelonu, a Emery, koji danas radi u Sevilli, bio to volio vidjeti.

"Sada kad sam u Španiji volio bih vidjeti najbolje igrače tu. Volio bi da Messi ostane, da Cristiano nije otišao, a da se Neymar vrati. Kada imamo najbolje igrače u našoj ligi to nas čini boljima", rekao je Emery.

Top Komentari

Salihović23
Sevillu trenira Lopetegui
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi